Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Obnovljivi izvještaj Europske Komisije nema inovativnih prijedloga E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 01 Veljača 2011 22:36

Europska Komisija je objavila jučer izvještaj „Razvoj do 2020.“ kojim poziva sve države članice da povećaju financiranje za obnovljive izvore energije, kako bi dostigli ciljeve Europske Unije do 2020. European Renewable Energy Council (EREC) vjeruje da su novi inovativni načini financiranja bitni za budući razvoj Europi. Predsjednik EREC-a Arthuros Zervos je izjavio da Komisija daje jasnu sliku o razvoju obnovljivih izvora energije i ekonomskim izazovima, ali ne daje nove inovativne ideje za financiranje obnovljivih izvora energije.

Prema izvještaju koji se bazira na državnim akcijskim planovima Europska Unija će prijeći 20% cilj za obnovljive izvore do 2020. Prema podatcima u izvještaju 2010. je bila rekordna za instaliranu snagu obnovljivih izvora i iznosila je 22,6 GW što je porast od 31% u odnosu na godinu ranije. Izvještaj predviđa da se 2010. u obnovljive izvore energije uložilo 35 milijardi eura i da bi se dostigli ciljevi do 2020. će se morati ulagati čak 70 milijardi eura godišnje. Zervos predviđa da će za tolika ulaganja bit potreban stabilni okviri poticaja za obnovljive izvore bez retroaktivnih promjena.

Komisija je u izvještaju predvidjela sjedinjenje shema kako bi povećala razmjenu obnovljivih izvora, ali Predjsenik EREC-a misli da umjesto debatiranja oko državnih mehanizama za poticaje, čime bi se samo mogla smrznuti ulaganja, treba se fokusirati na poboljšanje loše i stare mreže i smišljati nove, inovativne načine kako privući privatna ulaganja u obnovljive izvore energije.

Izvor: www.erec.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?