Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Predsjednik uprave HEP-a najavio brže dozvole za solar E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 21:30

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević je nedavno osim poskupljenja struje najavio i dva potencijalno zanimljiva projekta.

Prvi projekt je program energetske učinkovitosti kojim bi HEP građanima procijenio načine za uštedu energiju, te bi sam HEP pokrio početne troškove, a građani bi vraćali mjesečne rate kroz račune za električnu energiju.

Drugi projekt je pak mogućnost građana da instaliraju solarne panele i proizvode električnu energiju na svojim krovovima u jednom koraku, odnosno da se broj dozvola koji je sad na nevjerojatnoj brojci od 58 smanji na jedan korak i puno manju količinu potrebnih dozvola.

Olakšavanjem dobivanja dozvola za solarne sustave na krovu kuća bi se konačno omogućio puno brži razvitak solarne energije u Hrvatskoj, u skladu sa potencijalima u državi.

Izvor: www.seebiz.eu

Tags:     hep      solar      dozvole      električna energija      energetska učinkovitost
 
Komentari (4)
HEP će uništiti sve privatne firme koje se bave solarom
4Četvrtak, 12 Travanj 2012 08:22
Toni
HEP je skupa s državnom birokracijom 20 godina maksimalno kočio razvoj solarne energije, a sad bi htio praktično preuzeti monopolističku poziciju dobavljača solarnih sustava.

Time će u potpunosti uništiti sve privatne firme koje se bave pv solarima jer ako HEP počne nuditi solarne sustave besplatno nijedan privatnik koji je godinama ulagao i razvijao taj posao neće više imati što raditi na tržištu.

Zar se i moglo što drugo očekivati od zle maćehe države?
opet se piše svašta -gl
3Nedjelja, 08 Travanj 2012 08:50
Josip Azenić, Bilje Dubrovačka 3
Pozsravljam ovog prethodnika zbog komentara.Slažem se u potpunosti osim toga radim u solarnim programima i čak solarnim navodnjavanjima koje i sam imam i izvodim i popznam problematiku jako dobro. HEP ni nezna šta je to solarna energija a dajemo novac za to, oni nikakva prava nemaju na to jer će se to pretvoriti u njihovo vlasništvo a oni ni prstom nisu mrdnuli.Pa šta već unazad 10-20 godina nisu ušli u to i poticali,već sad kad čitav svijet- kina indija i ostali proizvode sve na tu temu ispadne da smo mi glupa nacija a naš Rade Končar je to radio davno davno. To treba voditi nezavisna agencija sastavljena od stručnih osoba iz svih segmenata alternativne energije kojih u Hrvatskoj ima i kao samoukih ljudi ali na tu temu rade niz godina i imaju više znanja od bilo koga a sad bi neko došao pokupiti vrhnje. Ne znam odakle nekome samo ideje za takvo šta poz.Azenić
Odgovor:
2Utorak, 27 Ožujak 2012 12:31
E J
Ja nažalost osobno smatram da je cijela ideja u kojoj se HEP gura u ulogu zakonodavca - tj. onoga koji izdaje i određuje dozvolu unaprijed osuđena na propast, jer je to po definiciji sukob interesa. Ministarstvo mora biti to koje izdaje dozvole, a HEP samo onaj tko tehnički priključi elektranu - što po zakonu mora. I to je to. Ali izgleda da u Ministarstvu i sami ne znaju još što i kako s obnovljivima i pitanje je što će od toga ispasti.
Predsjednik uprave HEP-a najavio brže dozvole za solar
1Utorak, 27 Ožujak 2012 11:29
Uroš
A koliko vremena če proči od ideje do realizacije, da bude stvarno samo jedan korak ?

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?