Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 05 Kolovoz 2012 11:46

Krapinsko-zagorska županija raspisala je Natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje županije u sufinanciranju korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji za 2012. godinu.

Sustavi koji se subvencioniraju su isključivo solarni kolektorski sustavi, fotonaponski otočni sustavi, kotlovska postrojenja na pirolizu, kotlovi na pelete i geotermalne dizalice topline. Konkretnije, cilj natječaja je ugradnja:

  • solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja u 10 kućanstva;
  • fotonaponskih otočnih sustava u 7 kućanstava;
  • geotermalnih dizalica topline za grijanje i hlađenje te pripremu potrošne tople vode u 3 kućanstava;
  • kotlova na pelete za grijanje i pripremu potrošne tople vode u 10 kućanstava;
  • pirolitičkih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode u 10 kućanstava;

sve na području Krapinsko-zagorske županije.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava sufinancirati će se s nepovratnim sredstvima u visini do 57% vrijednosti sustava, odnosno do maksimalnog iznosa od 17.100,00 kn po sustavu (uključujući PDV).

Na natječaj se mogu prijaviti punoljetne, fizičke osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije koje posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na kojem se planira ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Prijave se dostavljaju u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Krapinsko-zagorske županije, a zaprimaju se najkasnije do 30. prosinca 2012. godine.

Konačnu odluku o odabiru korisnika sredstava donijet će župan Krapinsko-zagorske županije, o čemu će podnositelji prijava biti pismeno obaviješteni u roku od 15 dana od dana sjednice Povjerenstva. Rezultati Natječaja biti će objavljeni i na službenim internet stranicama Krapinsko-zagorske županije (http://www.kzz.hr/) kao i internet stranicama Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (http://www.regea.hr/).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na internet stranici Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske http://www.regea.org/, na internet stranici Krapinsko-zagorske županije http://www.kzz.hr/, u Krapinsko-zagorskoj županiji u Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije te na info telefonima 01/309-83-15 i 049/329-064 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Izvor: http://www.kzz.hr/

Tags:     natječaj      Krapinsko-zagorska županije      Sunčeva energija      FN sustavi      solarni kolektori      dizalica topline      kotlovi za grijanje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?