Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zadrani nespremni za korištenje sunčeve energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 06 Listopad 2010 21:15

Grad Zadar je nedavno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tražio moguće kandidate koji bi bili voljni ugraditi solarne kolektorske sustave za potrošnu toplu vodu i grijanje.

Sam novac je bio spreman kao poticaj za 30 kućanstava, ali je pristiglo samo 15 prijava. Korisnik je dužan uložiti do 10 tisuća svojih kuna, a ostalo bi financirali Grad, odnosno Fond. Zadarska županija također kani krenuti u sličan projekt, s tim da oni kane osigurati novce za 100 kućanstava, za što će biti osigurano tri milijuna kuna. Daje se do 20 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije i instalacije za kombinirano korištenje plina i sunčeve energije.

Za poticajna sredstva fonda potrebno je bilo imati dokumentaciju koja uključuje dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu objekta i prijavljenu adresu prebivališta, konačnu lokacijsku dozvolu za objekt ili potrvdu od katastra da je objekt izgrađen prije 1968. godine, dokaz o ulaganju vlastitih sredstava u sustav i građevinsku dozvolu. Time se količina ljudi koja se mogla prijaviti na taj natječaj značajno smanjila te je to razlog ne ispunjavanja kvote.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?