Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Poticanje korištenja OIE u kućanstvima u Puli E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 24 Srpanj 2013 13:43

Prije nekoliko dana Grad Pula objavio je Javni natječaj za podnošenje prijava za sufinanciranje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima" u gradu Puli u 2013. godini.

Obnovljivi.comPredmet natječaja je sufinanciranje troškova projekta nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 29 kućanstava na području Pule, što se konkretno odnosi na ugradnju solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanje.

Opravdani troškovi biti će svi oni nastali nakon dana objave natječaja (19. srpanj 2013. godine) i to za: solarne toplinske kolektore, nosače kolektora, spremnik tople vode, ostalu opremu solarnog kruga (oprema za automatsku regulaciju, pumpna grupa-cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili, izolirani cjevovod i pribor za postavljanje, ne uključujući cijevni razvod tople vode do izljevnih mjesta potrošača, kao i cijevni razvod grijanja i pripadajućih grijaćih tijela unutar objekta.

Ukupni troškovi opreme i ugradnje za pojedino kućanstvo biti će financirani sa 49,38% ukupne vrijednosti sustava, odnosno do maksimalnog iznosa od 15.047,23 kuna (s PDV-om), a natječajem nije propisana kvaliteta niti proizvođač opreme.

Korisnik sredstava biti će obvezan u narednih pet godina do 31.01. tekuće godine dostaviti Izvješće o učincima Projekta o uštedi energije u kućanstvu koju je ostvarilo s naslova ugradnje sufinanciranih sredstava u odnosu na razdoblje prije ugradnje sustava.

Prijavu je potrebno dostaviti na adresu: Grad Pula-Pola, Trg Stara tržnica 1, 52100 Pula, a rok za dostavu prijava je 30 dana od objave natječaja. Dodatne informacije je moguće dobiti u Upravnom odjelu, na broju telefona 052/371879 i 052/371862 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Sam natječaj, uvjete i prijavne obrasce moguće je pronaći ovdje.

 

Izvor: http://www.pula.hr/

Tags:     natječaj      sufinanciranje      Pula      solarni kolektorski sustavi      poticaji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?