Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE je zaprimio preko 2000 zahtjeva za otkup električne energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 03 Travanj 2014 10:46

Hrvatski operator tržišta električne energije (HROTE) u prva je tri mjeseca ove godine zaprimio 2299 zahtjeva za sklapanje ugovora o otkupu električne energije ukupne snage 95.105,67 kW.

obnovljivi.comIntegrirane sunčane elektrane, ukupne snage 48.557,97 kW, čine 2023 zahtijeva, dok se ostatak odnosi na neintegrirane sunčane elektrane, ukupne snage 39.754,88 kW. 249 zahtjeva, ukupne snage 6.792,82 kW, odnosi se na integrirane sunčane elektrane na objektima u vlasništvu tijela državne uprave, jedinica lokalne samouprave i područne (regionalne) samouprave.

HROTE sklapa ugovore sve dok ukupna snaga električne energije iz sunčanih elektrana ne dosegne 5 MW za integrirane elektrane, 5 MW za neintegrirane elektrane, te 2 MW za elektrane na objektima u vlasništvu države, jedinica lokalne i područne samouprave (čl. 12 st. 4 Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz OIEiK). Time je, do kraja ožujka, izdao rješenja o usvajanju zahtjeva za sklapanje ugovora za sva navedena postrojenja. Sklapanju ogovora pristupa se po njihovoj prvaomoćnosti, odnosno 15 dana od dana izdavanja, pod uvjetom da stranka ne podnese žalbu.

Kada se dosegnu predviđene vrijednosti kvota, te nakon sklapanja svih ugovora, HROTE će javno objaviti listu sklopljenih ugovora, a svim nositeljima projekata izvan kvote dostaviti će rješenja o odbijanju zahtjeva s pravom na podnošenje žalbe.

 

Izvor: http://hrote.hr/

Tags:     HROTE      otkup električne energije      sunčane elektrane      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?