Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Novi poticaji za obnovljive izvore E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 12 Prosinac 2010 11:33

U Narodnim novinama broj 138/2010 izdanima u prosincu ove godine objavljen je IPARD program unutar kojeg su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Agencija za plaćanja poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavili poziv na natječaj za Mjeru 302, „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“.

Natječaj se odnosi na sve fizičke i pravne osobe koje su u sustavu PDV-a, u 100 % privatnom vlasništvu ili do 25% državnog vlasništva, te vlasništva jedinica lokalne ili regionalne samouprave ili grada Zagreba.

Svi navedeni mogu ostvariti potporu za ulaganja unutar sektora obnovljivih izvora energije, kroz ulaganja u izradu, rekonstrukciju ili opremanje elektrana i kogeneracijskih postrojenja na bioplin na poljoprivrednom gospodarstvu. Maksimalna ukupna vrijednost ulaganja po projektu za obnovljive izvore energije iznosi 675.000 eura, odnosno oko 5 milijuna kuna, a potpora čini 50 % navedenog iznosa.

Prijave je moguće predati od 3. siječnja do 31. ožujka 2011. godine, a sve dodatne informacije o natječaju moguće je dobiti u Upravi za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog gospodarstva, i u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?