Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

MINGO objavio Nacrt Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluge i radova za certificiranje instalatera OIE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 10:06

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izradilo je Nacrt pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije – solarnih toplinskih sustava koji se nalazi na javnoj raspravi.

Pravilnikom se između ostaloga propisuju uvjeti i mjerila za certificiranje instalatera solarnih toplinskih sustava, sadržaj i način provođenja stručnog usavršavanja, Registar certificiranih instalatera, uvjeti za izdavanje suglasnosti te uvjeti i način izdavanja potvrde za obavljanje radova postavljanja solarnih toplinskih sustava u Republici Hrvatskoj.

Svrha donošenja Pravilnika je uspostava cjelovitog sustava certificiranja instalatera za radove postavljanja solarnih toplinskih sustava i Programa osposobljavanja certificiranih instalatera.

Ovim se Pravilnikom u zakonodavstvo Republike Hrvatske prenosi Direktiva 2012/27/EU od 25. listopada 2012. o energetskoj učinkovitosti, izmjeni direktiva 2009/125/EZ i 2010/30/EU i stavljanju izvan snage direktiva 2004/8/EZ i 2006/32/EZ i Direktiva 2009/28/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 23.travnja 2009. o poticanju uporabe energije iz obnovljivih izvora te o izmjenama i dopunama i budućem ukidanju Direktiva 2001/77/EZ i 2003/30/EZ u dijelu koji se odnosi na program certificiranja instalatera solarnih toplinskih sustava.

Poziva se zainteresirana i stručna javnost da svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja na Nacrt Pravilnika dostavi na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 16. siječnja 2015. godine.

 

Nacrt pravilnika može se preuzeti ovdje.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?