Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zelena energetska zadruga (ZEZ) sudjeluje na EU projektu Biomasud plus E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 14:59

Početkom ove godine započeo je projekt Biomasud Plus programa Obzor 2020. Prva aktivnost projekta obilježena je Kick-off susretom u Lubia (Španjolska), gdje su se po prvi puta okupili svi sudionici projekta s područja Mediterana.

Glavni cilj projekta Biomasud Plus je razvijanje održivog tržišta čvrstih biogoriva u domaćem sektoru na području Mediterana. Projekt predvodi AVEBIOM (Asociacion Espanola de la Valorizacion Energetica de la Biomasa), španjolsko udruženje za biomasu.

Biomasud Plus

Sve je počelo 2013. godine kada je pokrenut projekt Biomasud u koji su bile uključene 3 države Mediterana (Španjolska, Portugal i Francuska), a pri kojem je stvoren BIOMASUD,certifikacijski sustav kvalitete i održivosti čvrstih biogoriva koji uključuje drvnu sječku i pelete, masline i ljuske orašastih plodova. Kroz provedbu projekta pokazala se potreba za širenjem i poboljšavanjem sustava na ostale države Mediterana i na druge vrste krutog biogoriva te tako je nastao projekt Biomasud Plus s uključenim novim državama (Italija, Turska, Grčka, Austrija, Hrvatska i Slovenija).

Vrijednost projekta je nešto manje od 2 milijuna eura i trajat će 3 godine, a sudionici su: AVEBIOM (Španjolska), CINEMAT (Španjolska), AIEL (Italija), TUBITAK (Turska), TFS (Španjolska), Certh (Greece), CBE (Portugal), GIS (Slovenia), BIOS (Austrija), PEFC (Španjolska) i ZEZ (Hrvatska).

Zelena Energetska Zadruga (ZEZ) koja se bavi promicanjem i razvijanjem projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti jedan je od sudionika na projektu Biomasud Plus, te će u sklopu projekta raditi na razvoju tržišta biomase u Hrvatskoj, organizirati radionice i konferencije namijenjene stručnjacima iz područja biomase ali i široj javnosti.

Tags:     ZEZ      EU projekti      Biomasud      Biomasud Plus      zadruge
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?