Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Održana tribina „Korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“ E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 07 Veljača 2017 23:11

U Novinarskom domu je, 3. veljače, održana tribina Zelene akcije i Društva za oblikovanje održivog razvoja s ciljem upoznavanja zainteresiranih o rezultatima analize korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Predstavljanje analize Zelene akcije

Rezultati analize, koju ju izradio DOOR, pokazuju kako se u Hrvatskoj iskorištava rekordno niska količina sredstava i europskih fondova, te je do kraja 2016. godine vrijednost objavljenih natječaja, u odnosu na dostupna sredstva, iznosila tek 9%, a ugovoreno je samo 2% predviđenih sredstava.

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020 za projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj predviđeno je 531,8 milijuna eura, što bio omogućilo značajan razvoj projekata biomase, solarnih toplinskih sustava i fotonaponskih sustava. Također, značajne uštede u potrošnji energije moguće je ostvariti prelaskom kućanstava u viši energetski razred, smanjenjem potrošnje primarne energije u javnim zgradama, te smanjenjem potrošnje primarne energije u stambenom sektoru.

U analizi, koju su predstavili Toni Vidan, Bernard Ivčić i Maja Božičević Vrhovčak, dane su preporuke kako osigurati iskorištavanje dostupnih sredstava, a ističe se kako je potrebno poboljšati suradnju nadležnih tijela i krajnjih korisnika, uspostaviti sustav praćenja međuciljeva i što prije uključiti obnovljive izvore energije u smanjenje korištenja primarne energije.

Sama analiza je u cijelosti dostupna ovdje.

 

Izvor: http://zelena-akcija.hr

Tags:     Zelena akcija      DOOR      analiza      europski fondovi
 
Komentari (2)
Loan offer for you
2Petak, 30 Kolovoz 2019 22:34
Global Finance
Oni kojima treba zajam nude da budu svi pošteni i pošteni. Mogu dati kredite u rasponu od 5000 € do 350,000 € ili čak i više znajući da smo FSBO, moja kamatna stopa je vrlo precizna, varira od 3% godišnje, bez obzira na traženi iznos, rok otplate je od 1 do 20 godina po zajam. Kontaktirajte me za potrebe financiranja zahtjeva za kredit, ja sam na raspolaganju. Ne ustručavajte se kontaktirati nas e-poštom za dodatne informacije ako vam treba internetska e-pošta: (financialgroupinc1958@outlook.com) Najbolje želje dok se radujem što ću se uskoro javiti
dobiti brz zajam, bez muljaža
1Petak, 19 Listopad 2018 19:41
EUCHARIA DANIEL
Jeste li doživjeli poteškoće u dobivanju zajma od običnih zajmodavaca i drugih banaka?
ovo je prilika za vas!
nudimo zajam uz nisku kamatnu stopu, jednostavno i pouzdano, sve što morate učiniti jest
primjenjuje se, dobije odobrenje kredita i dobiva kredit, to je 100% istina, kontaktirajte nas putem e-pošte (euchariadanielloanfirm@gmail.com)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?