Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HERA izdala rješenje za novu solarnu elektranu u Hrvatskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Ožujak 2011 21:08

Hrvatska energetska regulatorna agencija je 18. ožujka 2011. godine održala 4. Sjednicu Upravnog vijeća na kojoj su donesena rješenja za obavljanje energetske djelatnosti, odluke i rješenja o statusu povlaštenog proizvođača.

Fotonaponski sustav Oreco – Crikvenica je tako dobio rješenje o statusu povlaštenog proizvođača električne energije, a dozvola je izdana na tvrku Oreco d.o.o. iz Vinkovaca. Sam sutav ima snagu od 6,12 kW a planirana godišnja proizvodnja je 0,0065 GWh. Isto tako su izdana prethodna energetska rješenja o statusu povlaštenog proizvođača za Fotonaponski sustav Instal-promet Kanižaj za tvrtku Instal-Promet Kanižaj d.o.o. čija je snaga 29,4 kW a godišnja proizvodnja 0,0403 GWh i za Vjetroelektranu Glunča iz Šibenika čija je planirana snaga 23 MW a godišnja proizvodnja 56,5 GWh godišnje.

Donešene su i odluke: Odluka o utvrđivanju Prijedloga Metodologije za određivanje cijena energije uravnoteženja u elektrenergetskom sustavu i Odluka o davanju suglasnosti HEP - Operatoru prijenosnog sustava d.o.o., Zagreb, za potpisivanje višegodišnjeg ITC sporazuma.

Izvor: www.hera.hr

Tags:     hera      solarna elektrana      oreco      crikvenica      vjetroelektrana      fotonaponski sustav
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?