Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Priopćenje za javnost povodom objave nove verzije mreže ZelenaEnergija.org E-mail
Autor Edo Jerkić   
Nedjelja, 06 Studeni 2011 15:59

"Zelena energija" kao pokretač hrvatskog gospodarstva

Znatan pad građevinarstva i srodnih sektora te neriješeni energetski problemi i obveze zadane direktivom "20-20-20" nameću Hrvatskoj "zelenu energetiku" kao važno dugoročno rješenje za energetsku situaciju – u svojoj novoj, redizajniranoj verziji mreža ZelenaEnergija.org objavila je platformu za razmjenu informacija s područja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije te za povezivanje poslovnih i privatnih korisnika usko ciljanih interesa.

Zagreb, 4.11.2011. - U zadnje dvije godine zabilježen je drastičan par stambene i gospodarske izgradnje te usporavanje ili završetak mnogih velikih javnih projekata, čime je značajno smanjen opseg poslova mnogim specijaliziranim poduzećima. S druge strane Hrvatskoj predstoji rješavanje 3 velika energetska problema: nedostatak vlastitih energetskih izvora i ovisnost o uvozu, stalan rast cijene i potrošnje energije te zagađenje okoliša kao rezultat neracionalnog korištenja energije.

Hrvatska se obvezala na postizanje ciljeva zajedničke europske energetske direktive poznate pod nazivom "20-20-20" kojom bi trebala reducirati 20% emisije stakleničkih plinova, smanjiti 20% potrošnje energije te proizvoditi čak 20% energije iz obnovljivih izvora do 2020. godine. No, koliko smo daleko od tih planova govori podatak da se u Hrvatskoj trenutno koristi manje od 2% energije dobivene iz obnovljivih izvora energije te je potrebno uložiti više od 2 milijarde eura kako bi se dosegli zadani ciljevi.

Iako je realno očekivati da će se realizirati samo dio tih ulaganja, i uz takav razvoj situacije može se predvidjeti veliki procvat ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije koji će dovesti i do angažmana značajnog dijela kapaciteta hrvatskih poduzeća.

ZelenaEnergija.org kao jedina specijalizirana mreža za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Hrvatskoj i regiji, u svojoj redizajniranoj verziji daje doprinos ovom trendu kroz umrežavanje svih značajnih subjekata s područja "zelene energetike" te pružanjem relevantnih i konkretnih poslovnih informacija. Mrežu ZelenaEnergija.org upotpunjuju stranice i profili na svim najposjećenijim društvenim mrežama, od Facebooka (stranica s više od 10.000 članova), preko Twittera i LinkedIN-a do YouTube-a.

Aktivnosti mreže ZelenaEnergija.org usmjerene su i na praćenje svih specijaliziranih događanja u Hrvatskoj, pa je tako u više od 2 godine postojanja intenzivno popratila više od 15 događanja, uključujući Nordijske dane, specijalizirane sajmove Zagrebačkog velesajma Energetika i Interklima, Sajam obnovljivih izvora energije u Varaždinu, SASO sajam u Splitu, konferencije u organizaciji InfoArene te druge sajmove, konferencije i predavanja.

U svom djelovanju ZelenaEnergija.org oslanje sa i na mnoge stručne partnere, poput UNDP-a, energetskih agencija REGEA-e, REA Sjever, MENEA-e i REA Kvarner, Europske banke za obnovu i razvoj, udruge DOOR, a među klijentima koji su se uključili u mrežu su i renomirana imena poput tvrtki Viessmann, Bosch, Buderus, YTONG, Knauf Insulation, ITM, Centar energije, Bramac Solar, Energoberen, Tritec i druge.

Za dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

Silvia Pavić Jović, voditeljica projekta, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Tel./Fax. +385 (0)1 400 2581, GSM. +385 (0)91 477 9777

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?