Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Sajam Greenvest E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Rujan 2012 15:39

U listopadu će se u Zagrebu održati sajam čiji je cilj spajanje investitora i projekata s područja „zelenog“ gospodarstva.

Sajam će se održati u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu od 25. do 27. listopada pod nazivom „Greenvest 2012: Invest in Green Croatia – Međunarodni gospodarsko investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu“.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju se mnoga područja s visokim razvojnim potencijalom, poput obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, inteligentnih sustava, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, zelena gradnja, ekološke inovacije, zeleni turiam, eko poljoprivreda, uslužne djelatnosti, informatičke djelatnosti i slično.

Zeleni odnosno održivi razvoj u osnovi je svih novih gospodarskih trendova u Europskoj uniji kao i u drugim razvijenim zemljama svijeta, a tvrtke koje temelje svoju strategiju na održivom razvoju u fokusu su interesa krajnjih kupaca i korisnika njihovih usluga i proizvoda.

Most između investitora i državnih institucija

U planu ovog događanja su susreti državnih dužnosnika i predstavnika međunarodnih institucija s gospodarstvenicima, predstaljanje razvojnih i proizvodnih projekata i programa, predstavljanja zelenog portfelja međunarodnih i domaćih tvrtki te predstavljanje veleposlanstava, banaka, agencija, i investitora.

Strateški partneri Greenvesta na razini državnih institucija su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, Vlada Republike Hrvatske (Koordinacija za gospodarstvo), Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Grad Zagreb - gradonačelnik Zagreba i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Investicije vrijedne 420 milijuna eura

U okviru sajma bit će predstavljeni investicijski projekti ukupne vrijednosti 420 milijuna eura s područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, proizvodnje u zelenom gospodarstvu, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže, zelene gradnje, turizma, poljoprivrede i zelenih uslužnih djelatnosti.

Održat će se i velika panel-rasprava o perspektivama razvoja zelenoga gospodarstva u kojoj će sudjelovati ponajprije privrednici, potom sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu, a zadnjega dana održat će se gala ve­čera na kojoj će biti objavljeni ukupni gospodarski rezultati Greenvesta, istaknuo je Marjanović. Strateški suorganizator događanja je Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj, koji  će u kategoriji zelene gradnje predstaviti srodne domaće i međunarodne kompanije te niz stručnih diskusija. Međunarodni Green B2B susreti, koje Savez za energetiku Zagreba organizira u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom u Hrvatskoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i koji bi trebali povezati što veći broj hrvatskih i tvrtki s područja EU27, poseban je popratni događaj Greenvesta.

Više informacija možete naći ovdje.

Tags:     sajam      greenvest      zagreb      regent esplanade      obnovljivi izvori energije      investitori      projekti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?