Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Najava: SPVH konferencija obnovljiva energija / obnovljiva kultura E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 24 Studeni 2013 23:03

U Zagrebu, 29. i 30. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti će se po prvi puta održati međunarodna interdisciplinarna konferencija obnovljiva energija / obnvovljiva kultura koja će povezati teme tehnologije, politike, umjetnosti, energije i održivosti.

Organizatori projekti su MSU, DOOR i Otvoreni likovni pogon. Muzej suvremene umjetnosti Zagreb će time započeti trogodišnji projekt pučka kuća na solarni pogon koji povezuje umjetnost i znanost.

U Dvorani Gorgona tijekom dva dana od 10 do 17 sati govorit će se o modelima uporabe obnovljive energije i njezine primjene u svakodnevnom profesionalnom i privatnom životu polazeći s više različitih pozicija. Svrha konferencije je potaknuti na promišljanje o obnovljivoj energiji i održivosti na mikro i makro razini. Govornici iz inozemstva i Hrvatske obuhvatit će niz tema vezanih uz obnovljivu energiju, s naglaskom na interdisciplinarnim i umjetničkim praksama te novim modelima kulturnog kao i društveno-političkog organiziranja. Pitanja energetske učinkovitosti, čuvanja, proizvodnje i potrošnje energije, utjecaj hranidbenog lanca na okoliš, kao i alternativne metode građenja zgrada (uključujući i energetsku „provjeru“ postojećih kuća i javnih ustanova) ključna su pitanja za društvo koje teži održivom razvoju. Konferencija završava plenarnom diskusijom - publika je pozvana aktivno se uključiti.

Govornike i raspored konferencije možete naći ovdje.

Tags:     konferencija      msu      obnovljiva kultura      obnovljiva energija      solarni pogon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?