Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Toshiba i IHI zajednički razvijaju podvodne turbine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 31 Prosinac 2014 00:36

IHI i Toshiba su zajednički razvili jedinstvenu plutajuću turbinu koja koristi morska strujanja za proizvodnju električne energije.

Ovaj zajednički pothvat ima cilj dokazati isplativost iskorištavanja energije oceana, te stvoriti okvir za industriju i poboljšati energetsku sigurnost Japana koji trenutačno veliku većinu potrebne energije uvozi.

Plutajuća podvodna turbina koristi dvije lopatice koje se gibaju u suprotnim smjerovima. Sama turbina se fiksira na morsko dno te u moru lebdi kao kajt kojim upravlja oceanska struja. IHI je vodeća tvrtka u zajedničkom istraživačkom projektu, te će proizvesti turbine i pripadajuće plutajuće strukture. Toshiba će za projekt isporučiti električnu opremu kao što su generatori i transformatori.

Oceanske struje kao što je Kuroshio struja u Japanu ili Golfska struja u Atlantiku su prirodni energetski resurs. Japan bi s ovakvim izvorom energije mogao pokriti veliki dio svojih potreba ze energijom na obnovljiv i stabilan način. IHI i Toshiba na ovom projektu rade sa Sveučilištem u Tokiju i Institutom Mitsui Global Strategic Studies od 2011. godine.

NEDO (Organziacija za novu energiju i razvoj industrijskih tehnologija) promovira istraživačke projekte povezane sa energijom mora sa ciljem razvoja modernih tehnologija, te smanjivanjem udjela ugljičnog-dioksida u Japanu od 2011. godine. Projekt će se ravijati do 2017. godine.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     toshiba      ihi      turbine      morske      oceanska energija      podvodne      japan
 
Komentari (1)
Energija iz avionskih mlaznih motora
1Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 23:21
Frano Perica
Postovani, medjunarodno sam visestruko nagradjivani inovator Frano Perica. Moja najnovija zasticena inovacija odnosi se na ogromnu energiju iz avionskih motora na aerodromima, prije poljetanja aviona.Energija izmlaznica je ogromna i gubi se beskorisno u "vjetar". Sama energija trosi se na aerodromu te nema gubitaka u prijenosu. Uredjaj zadovoljava sve sigurnosne zahtjeve. Molim Vas za pomoc u smislu kojoj renomiranoj kompaniji bi mogao predstaviti moju inovaciju. Hvala. Srdacan ppzdrav iz Splita od Frano Perica. moob. 095 8120 970.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?