Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Škotski vjetroagregat sa vertikalnom osi i hidroelektrana E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2011 21:48

Na događaju All-Energy, održanom u Aberdeen-u u Škotskoj, kompanija Caledonia Green Innovation Ltd predstavila je vjetroagregat sa vertikalnim osima Sycamore i hidroelektranu Nymph. Prototip obiju tehnologija upravo se testira diljem svijeta.

Nymph je plutajuća hidroelektrana namjenjena rijekama i plimnim strujanjima koja ne zahtijeva brane, cijevi ili temelje, a jedinice su u mogućnosti proizvesti od 30 kW i 100 kW do 1 MW električne energije.


Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Sycamore je vjetroagregat sa vertikalnim osima namjenjen upotrebi na kopnu, a razvijen je prema priobalnom vjetroagregatu kojeg su izradili Wind Power Ltd i R&D sa sveučilišta Cranfield. Vjetroagregat može biti snage od 100 kW do 10 MW.


Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Steve Drummond, MD u Caledonia Green Innovation, je izjavio da oba uređaja odgovaraju filozofiji kompanije o napretku održive tehnologije, pametnom dizajnu i jednostavnoj implementaciji. Na primjer, izbjegavajući potrebu za velikim i skupim građevinskim radovima, jednostavan dizajn Nymph-e omogućava lakše postavljanje i održavanje, ekonomičniju održivost, te ima niži „otisak“ CO2 od konvencionalnih hidroelektrana.

James Mowat, tehnički direktor, nadodaje da je slično i sa Sycamore. Kompaktni profil u kombinaciji sa inovativnim dizajnom lopatica i manjim brzinama vrtnje omogućio je jeftiniji, tiši, vizualno ljepši vjetroagregat koji predstavlja manju opasnost za ptice od tradicionalnih vjetroagregata sa horizontalnim osima.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     All-Energy      Nymph      Sycamore      Caledonia Green Innovation
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?