Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Sekisui Jushi i Kyocera zajednički razvili solarna skloništa E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 21 Srpanj 2011 19:24

Multifunkcionalna solarna skloništa se mogu koristiti na javnim mjestima a trenutačno su dostupna za japansko tržište.

Japanske kompanije Sekisui Jushi Corporation i Kyocera (zajedno sa svojom domaćom tvrtkom-kćeri za prodaju solarne energije Kyocera Solar Corporation) su zajedno razvili multifunkcionalno solarno sklonište koje zovu „Eco-Shell“.

Sklonište kombinira multifunkcionalnu jedinicu za sklonište od Sekisui Jushija zajedno sa Kyocerinim sustavom za proizvodnju solarne energije i energetski efikasno LED osvijetljenje kako bi stvorili nadstrešnicu koja je slična onima koje se mogu naći na autobusnim stanicama. Ovaj novi proizvod je namijenjen za korištenje na javnim mjestima gdje sklonište daje zaštitu od sunca i kiše a stavljala bi se na taxi stajališta, autobusna stajališta, klupe i slično.

Prema Kyoceri i Sekisu Jushi ideja o smanjenju potrošnje energije postaje sve popularnija u Japanu nakon potresa u ožujku. Kompanije kažu da električna energije proizvedena iz skloništa može biti iskorištena za opskrbu okolnih područja, kao što su svjetla za reklame, a višak energije se može prodavati elektroprivredama. To bi moglo pomoći Japanu tokom ljeta kada se očekuje nedostatak električne energije.

Dodatno solarna skloništa koriste niskoenergetsku LED rasvjetu kako bi smanjila potrošnju električne energije i emisiju CO2 po noći. Može se koristiti kao izvor energije u hitnim slučajevima, jer ima nezavisne utičnice koje se mogu koristiti za punjenje mobitela i druge vitalne elektronike.

Sama ideja ima neke sličnosti sa Strawberry drvom koje je razvijeno u Srbiji, i o kojem smo već pisali, a koje služi punjenju mobitela i drugih srodnih uređaja.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     solarno sklonište      japan      multifunkcionalan      sekisui jushi      kyocera      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?