Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

OIE u regiji

Sunčana elektrana SEG 1 E-mail
Autor Edo Jerkić   
Četvrtak, 19 Siječanj 2012 23:04

Ovih dana je u probnom pogonu, i bit će uskoro puštena u pogon Sunčana elektrana SEG 1. To je ujedno prva fotonaponska elektrana izgrađena na poljoprivrednoj površini u Slavoniji i Baranji, a ujedno je trenutno i najveća fotonaponska elektrana na tom području. Izgrađena je u katastarskoj općini Petrijevci, neposredno uz naplatne kućice kod čvora Osijek autoceste A5.

Ukupna snaga elektrane iznosi 29,52 kWp, a očekivana godišnja proizvodnja je 38,8 MWh. Elektrana se sastoji od 144 fotonaponska modula hrvatskog proizvođača Solvis iz Varaždina, a izmjenjivači su od proizvođača SMA, tip Sunny Tripower 15000TL, kojih se koristi 2 komada. Aluminijska konstrukcija je proizvod tvrtke Hilti, a sklopna oprema i kablovi su uzeti od SCHRACK-a.

Ukupna investicija iznosi 900.000 kn, a očekuje se povrat investicije u roku od 7 godina. Nakon probnog rada koji ukupno traje 14 dana, a mjerenja za vrijeme kojeg vrši Elektrotehnički fakultet Osijek, elektrana će zatražiti konačni status povlaštenog proizvođača energije čime će ući u sustav poticaja i aktivirati i ugovor o otkupu električne energije potpisan s HROTE.

Suncana_elektrana_SEG_1_01.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_02.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_03.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_04.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_05.JPG Suncana_elektrana_SEG_1_06.JPG Suncana_elektrana_SEG_1_07.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_08.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_09.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_10.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_11.jpg Suncana_elektrana_SEG_1_12.jpg

Tags:     Sunčana elektrana      SEG      S.E.G.      fotonaponski sustava      solar      Osijek
Vezane vijesti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?