Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Nova knjiga iz područja energetike E-mail
Autor Diana Međimorec   
Petak, 19 Studeni 2010 23:31

Na današnjem, 19. po redu Forumu Hrvatskog energetskog društva, predstavljena je nova knjiga dr.sc. Gorana Granića i suradnika pod nazivom "Kako promišljati energetsku budućnost".

Knjiga sadrži članke o energetici objavljene u Poslovnom dnevniku, a u kojima se jednostavnim riječima govori o energetici i njezinom značenju za cjelokupno društvo i našu civilizaciju. Posebna poglavlja pritom su posvećena klimatskim promjenama i obnovljivim izvorima energije. Recenzenti knjige su eminentni hrvatski stručnjaci iz područja energetike - prof.dr.sc. Stjepan Car, direktor Končar-Instituta za elektrotehniku, dr.sc. Tomislav Dragičević, donedavni predsjednik Uprave INA-e i prof.dr.sc. Vladimir Mikuličić, redovni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Da bismo vam predstavili knjigu na najbolji mogući način citirat ćemo riječi iz recenzije prof. Mikuličića: "Knjiga premošćuje jaz uzrokovan, kako to najčešće biva, neznanjem, nepoznavanjem, nerazumijevanjem, predrasudama, sebičnim interesima, manipulacijama,.... Knjiga nudi znanje i razumijevanje, otklanja strahove, ali i neutemeljene snove i lijepe želje. Knjiga omogućuje da smireno i upućeno razgovaramo i odlučujemo o našoj sadašnjosti i budućnosti: o našoj energetskoj sadašnjosti i budućnosti budući da bez osigurane energetske sadašnjosti nema ni razvoja ni napretka, nema energetske budućnosti, nema nikakve budućnosti."

Knjiga se može nabaviti putem Poslovnog dnevnika (www.poslovni.hr).

Tags:     energetika      knjiga      energetska budućnost
Vezane vijesti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?