Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Knjiga - Osnovne primjene fotonaponskih sustava E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 20 Veljača 2011 19:38

Energetika Marketing d.o.o je za vrijeme seminara „Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije – fotonaponski sustavi“ predstavila knjigu koju su dobili svi polaznici tog seminara. Knjiga se zove „Osnovne primjene fotonaponskih sustava“, a autor i koordinator izrade knjige je dipl. ing. Boris Labudović koji ju je i predstavio.

Suradnici na knjizi su između ostalih bili doc. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, mr. sc. Drago Papler, dipl. ing. Mario Stojan, dipl. ing. Mario Kos i drugi.


Slika: Naslovnica knjige, izvor: www.em.com.hr

Knjiga ima 252 stranice, a ima sedam osnovnih poglavlja. Prvo poglavlje ima naziv „Fizikalne i elektrotehničke osnove“ u kojem se obrađuju same osnove struje, temperature i topline. Drugo poglavlje je „Sunce kao izvor energije“ koje daje osnovne podatke o Suncu kao izvoru energije. Treće poglavlje je „Fotonaponske ćelije i moduli“ koje daje pregled fotonaponskih ćelija, njihovih vrsta i načina na koji od ćelija nastaju moduli. Četvrto poglavlje je „Fotonaponski sustavi“ u kojem se objašnjavaju tipovi sutavi (autonomni, umreženi) i sva oprema koja je potrebna za izgradnju jednog fotonaponskog sustava. Peto poglavlje ima naziv „Propisi o poticanju primjene fotonaponskih sustava“ koje daje pregled Hrvatskih zakona i pravilnika koji se tiču postavljanja takvih sustava. Šesto poglavlje „Fotonaponski sustavi u svijetu“ daje pregled fotonaponskih elektrana u Sloveniji, te popis najvećih svjetskih elektrana na svijetu te pregled normi za fotonaponske sustave. Zadnje sedmo poglavlje daje pregled postojećih fotonaponskih sustava u Hrvatskoj.

Inače to je četvrta knjiga po redu u izdanju Energetike Marketing d.o.o koja se bavio obnovljivim izvorima energije, prva je bila „Obnovljivi izvori energije – priručnik“, druga „Osnove primjene dizalica topline“, a treća je „Osnove primjene solarnih toplinskih sustava“.

Tags:     knjiga      fotonaponski sustavi      osnovne primjene
Vezane vijesti
 
Komentari (5)
Literatura
5Utorak, 06 Rujan 2016 13:40
Xhelal Kepuska
Postovani, zainteresiran sam za knjigu Osnovne primjene fotonaponskih sustava . Stoga Vas molim da me informirate kako doc do nje i koja je cijena . Hvala
HSUSE
4Četvrtak, 23 Kolovoz 2012 12:21
E J
za knjigu se najbolje obratite prof. Majdandžiću preko HSUSE, na čijim stranicama imate kontakt.
Upit za naruzbu knjige
3Nedjelja, 19 Kolovoz 2012 11:06
solarpanel
Postovani, zainteresiran sam za knjigu Osnovne primjene fotonaponskih sustava . Stoga Vas molim da me informirate kako doc do nje i koja je cijena . Hvala
Odgovor: Literatura
2Utorak, 22 Studeni 2011 22:44
E J
Nažalost, ne mogu vam točno odgovoriti na ovo pitanje, jer ni sam ne znam odgovor na. S obzirom da je dvije najbolje knjige na tu temu napisao upravo prof. Majdandžić, predlažem da mi se javite na mail putem web (kontakt), a ja ću vas onda uputiti na prof. Majdandžića koji će vam moći odgovoriti na to pitanje ili vas uputiti kako da naručite knjigu.

LP,
e
Literatura
1Utorak, 22 Studeni 2011 13:41
Nikola Pušić
Poštovani svjestan budućnosti obnovljivih izvora elek.energ.tražio sam u bibliotekama,knjižarama ,literaturu koja obrađuje ovo područje pa me interesira gdje u Splitu mogu naći literaturu koja obrađuje područje solarne i vjetro energije od ideje do konačnog projekta.

Lijep pozdrav N.P

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?