Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

USDA-ovi istraživači žele iskoristiti zrakoplovne luke za proizvodnju OIE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 19:13

Kod zrakoplovnih luka iskorišteno zemljište je limitirano na samo dio područja koje luke zauzimaju, i to na piste, terminale i skladišta. Ostatak zemljišta pak ostaje neiskorišten te se mora održavati.

Istraživači Odjela za poljoprivredu (USDA) SAD-a su počeli istraživati druge načine korištenja te zemlje, te su u svojem najnovijem istraživanju zaključili da bi se veći dio iste mogao koristiti za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, i to solara, vjetra ili bioplina.

Dr. Travis DeVault iz USDA je od 2009. godine počeo istraživati potencijal zemljišta pokraj Američkih zrakoplovnih luka. DeVault je procijenio da postoji oko 1.726 milja kvadratnih travnjaka koji se ne koriste pokraj zračnih luka. Instaliranje vjetroelektrana i solarnih elektrana bi moglo biti odlična ideja, jer osim što bi iste bile dodatna zarada za zrakoplovnu luku, elektrane bi i obeshrabrile ulazak divljih životinja na područje zrakoplovne luke, što zna biti povremeni problem. Zrakoplovne luke u Indianapolisu i Denveru već imaju pilot projekte solarnih elektrana u zrakoplovnim lukama.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     usda      zrakoplovna luka      solar      obnovljivi izvori eenrgije      indianapolis      vjetar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?