Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Samsung i Six Nations sklopili ugovor za 250 MW obnovljivih izvora u Ontariu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 20 Lipanj 2012 13:23

Nakon dvije godine pregovora, kompanija Samsung i grupacija Pattern Energy sklopili su ugovor sa kanadskim vijećem Six Nations of the Grand River za izgradnju 250 MW obnovljivih izvora energije u Ontariu. Točnije, riječ je o projektima vezanim za energiju vjetra i energiju Sunca.

Lokacija naziva The Grand River Renewable Energy Park (GREP) nalazi se u okrugu Haldimand, a projekti koji će tamo biti izgrađeni dio su prve faze Samsungovog investiranja u Ontariu. Nakon što su u kolovozu 2011. godine dobili odobrenje za početak prve faze, Samsung i Pattern sada dovršavaju izradu tehničkih studija i prikupljanje svih potrebnih dozvola kako bi mogli započeti s izgradnjom koja se očekuje na jesen.

Samsung i njegovi partneri obvezali su se na investiranje u projekte ukupne vrijednosti 7 milijardi dolara. To uključuje izgradnju 2,5 GW kapaciteta obnovljivih izvora energije i čak četiri proizvodna objekta.

Ubrzo nakon što su, u siječnju 2010. godine, s vladom Ontaria potpisali zeleni ugovor o investiranju u energetski sektor, Samsung i Pattern započeli su pregovore sa Six Nations kako bi odredili točnu lokaciju za izgradnju prve faze projekata energije vjetra i Sunčeve energije.

Prema uvjetima konačnog ugovora Six Nations mogu sudjelovati u projektima odabirom vlasničkog udjela ili naknade za svaki dio razvoja vjetroelektrane i solarne elektrane.

Odredba izglasana u Ontariu 2009. godine, Green Energy Act, predstavila je odlične poticajne tarife za razvoj projekata čiste energije. Projekti razvoja energije vjetra u Ontariu trenutno čine trećinu svih projekata energije vjetra u Kanadi, koja je sama u poslijednjih šest godina udeseterostručila takve projekte.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Kanada      Samsung      energija Vjetra      Sunčeva energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?