Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

NASA-ina toplinska mjerenja iz svemira E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 17 Srpanj 2012 18:45

U nedavno objavljenom znanstvenom časopisu razmatrano je kako primjeniti satelitske karte toplinskih mjerenja na mjerenja i nadzor promjena u geotermalnim područjima.

U izvješću, objavljenom u posljednjem broju časopisa Journal of Volcanology and Geothermal Research, stoji da su znanstvenici iz U.S. Geological Survey i nacionalnog parka Yellowstone nedavno proveli istraživanja satelitskih snimaka termalnih područja u parku. Korišteni podaci dobiveni su pomoću dva NASA-ina satelita upotrebom termalne infracrvene daljinske tehnologije. Podaci će biti korišteni za istraživanje geotermalnih područja.

Ova tehnologija inače se koristi prilikom istraživanja erupcija vulkana, a kod geotermalnih istraživanja javlja se problem zbog nižih temperatura.

Toplinska mjerenja pomoću satelita

Znanstvenici su koristili podatke koji su prikupljani u malim vremenskim razmacima kako bi odredili pozadinske toplinske obrasce i kolika promjena temperature je potrebna da je zabilježe najnoviji uređaji svemirske tehnologije.

Ovakav zanimljiv pristup istraživanju u budućnosti bi se mogao koristiti za mjerenja i nadzor promjena u geotermalnim područjima.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     geotermalna energija      NASA      toplinska mjerenja      Yellowstone
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?