Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Poljska elektrana na biomasu, Polaniec E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 18 Srpanj 2012 11:22

Kompanija GDF Suez upravo gradi najveću na svijetu elektranu na biomasu, koja će energiju proizvoditi 80% iz drvne građe, te 20% iz poljoprivrednog otpada. Elektrana, ukupne vrijednosti 290 milijuna dolara se gradi na mjestu već postojeće elektrane snage 1.800 MW u gradu Polaniec u Poljskoj.

Elektrana PolaniecIzgradnja elektrane na biomasu dio je cilja Europske unije da do 2020. godine 15% energije bude proizvedeno iz obnovljivih izvora energije. Elektrana bi trebala smanjiti emisiju CO2 za oko 1,2 milijuna tona godišnje.

Poljska godišnje proizvede oko 35 milijuna tona drvnog otpada i oko 14 milijuna tona poljoprivrednog otpada. Nova elektrana koristiti će taj otpad za proizvodnju energije, a očekuje se da će godišnje upotrijebiti oko 890.000 tona drvne građe i 222.000 tona poljoprivrednog otpada. Drvna građa upotrebljavati će se u vrijeme trajanja siječe, dok će se poljporivredni otpad prikupljati od poljoprivrednika u krugu od 100 km od elektrane.

Kompanija Alstom zamijeniti će postojeće turbine i druge potrebne komponente kako bi se povećala proizvodnost i produžio životni vijek elektrane. Sve zamijene bi trebale biti gotove do kraja 2014. godine.

 

Izvor: http://www.power-technology.com

Tags:     biomasa      Poljska      Alstom      GDF Suez
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?