Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Solar pokazuje veliki potencijal u Latinskoj Americi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 18 Rujan 2012 21:31

Solarna industrija u Latinskoj Americi je započela sa razvojem zbog manjih troškova za fotonapon, te novih programa vlada kojima se potiče poslovanje u tom sektoru.

Cijela regije Latinske Amerike ima 600 milijuna ljudi, te ima veliki potencijal za razvoj solara zbog visokih troškova za električnu energiju, mnogo sunca, ubrzanog razvoja, te povećanja potrošnje električne energije.

Kratkoročno najbolji potencijal ima Puerto Rico, koji ima ambiciozne ciljeve za OIE te daje federalne i lokalne poticaje za solar. Čile koji je jedno od najboljih mjesta za poslovati u Latinskoj Americi nema poticaje za solar, ali ima odličnu insolaciju, te otvoreno tržište. Najbolju insolaciju Čile ima u pustinji Atacama.

Brazil, najveća država Latinske Amerike sa 200 milijuna stanovnika priprema novi program mjerenja električne energije što će omogućiti proizvođačima iz solarne energije da dobiju kredite za svu električnu energiju isporučenu u mrežu. Ovaj projekt bi trebao biti gotov do kraja godina, te bi od iduće godine trebao početi ubrzani rast solarnih sustava u toj državi, kojih će ove godine biti postavljeno samo 5 MW.

Meksiko sa svojih 112 milijuna stanovnika sada ima nekih 40 MW solarnih fotonaponskih sustava, pri čemu je dio na Walmartovim trgovinama. Kod njih je isto pokrenut program mjerenja isporučene električne energije u jedinu elektroprivredu te države, CFE. Ipak, glavni je problem Meksika ogromna količina administracije koja se mora proći da bi projekt ishodio sve dozvole. Drugi problem je otežano financiranje.

Očekuje se ubrzani razvoj solara zbog sve većeg interesa Američkih i Europskih tvrtki u ulaganje u tu regiju, uz pomoć lokalnih vlada i banaka.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     latinska amerika      solarna industrija      fotonapon      puerto rico      brazil      meksiko      čile
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?