Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izgradnja elektrane na bioplin u Francuskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 07 Prosinac 2012 14:10

Kompanije Weltec Biopower i Methaneo surađivati će na izgradnji elektrane na bioplin u Francuskoj. Riječ je o elektrani snage 500 kW, čija bi izgradnja trebala započeti u siječnju 2013. godine, dok bi u rad trebala biti puštena najranije u lipnju iste godine.

Njemačka kompanija za izgradnju elektrana, Weltech Biopower, izgraditi će elektranu na bioplin u mjestu Saint-Varent, na zapadu francuske, a u rad će je pustiti francuska kompanija Methaneo, u sklopu projekta razvoja, financiranja i izgradnje bioplinskih elektrana i suradnje s lokalnim partnerima.

Ovo je već šesta takva elektrana koju Weltec gradi u Francuskoj, počevši od 2009. godine, a očekuje se daljnji rast. Prelazak na francusko tržište rezultat je lošeg bioplinskog tržišta u Njemačkoj, te je u planu širenje i na druga međunarodna tržišta.

Elektrana će biti spojena na francusku elektroenergetsku mrežu, a s radom bi trebala početi najranije u lipnju 2013. godine. Kao dio sirovine od lokalnog stanovništva otkupljivati će se kravlji, ovčji i kokošji izmet, te ostaci žitarica, čime se na suradnju želi potaknuti cijela lokalna zajednica.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     bioplin      Francuska      lokalna zajednica
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?