Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indija planira imati 9 GW solarnih elektrana do 2017. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Prosinac 2012 18:11

Indija je objavila prvu verziju druge faze svoje Jawaharlal Nehru državne solarne misije (JNNSM) čiji je cilj izgraditi 9 GW solarnih elektrana do 2017. – što je osam puta više nego što ima danas.

Plan uključuje i aukciju 1,65 GW fotonaponskih sustava od strane vlade iduće financijske godine, direktne subvencije da se smanje troškovi projekta te manji porezi za kupnju opreme iz drugih država. Prema tom planu 30% sustava bi koristilo solarnu toplinsku energiju a ostatak solarni fotonaponski sustavi.

Vlada planira direktne subvencije u iznosu do 40% troška gradnje projekta čime bi se ukupne investicije u solar u Indiji mogle bitno povećati. Te državne subvencije će biti subvencionirane od Državnog fonda za čistu energiju koji zarađuje od oporezivanja proizvođača ugljena u iznosu od 92 centa po toni od srpnja 2010.

Druga faza JNNSM-a predlaže da se makne domaći udio u dijelovima za solar čime bi se mogli smanjiti torškovi FN sustava u toj državi ali bi se  mogla i uništiti domaća proizvodnja.

Odgovornost za gradnju 60% od planiranih 9 GW će biti na pojedinačnim državama. Odvojeno od cijelog tog plana najjužnija Indijska država Tamil Nadu planira aukciju 1 GW solarnih sustava idući mjesec, a developeri mogu ponuditi projekte od 1 MW i više do četvrtog siječnja.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     indija      solarna elektrana      jawaharlal      nehru      fotonaponski sustavi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?