Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Brazilska hidroelektrana Itaipu ostvarila rekordnu proizvodnju u 2012. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 08 Siječanj 2013 16:53

Brazilska hidroelektrana Itaipu koja ima snagu od čak 14.000 MW je postavila novi rekord u godišnjoj proizvodnji prošle godine, objavio je njen operator Itaipu Binacional.

Hidroelektrana Itaipu je prošle godine proizvela više od 98 TWh električne energije (za usporedbu to je pet puta više nego ukupna godišnja potrošnja električne energije u Hrvatskoj) što je više nego rekordne 2008., kada je proizvedeno 94,6 TWh električne energije.

Itaipu Binacional je ranije u listopadu objavio da im je kolovoz bio drugi najbolji mjesec po proizvodnji u povijesti, a dodatno je sada pomogao prosinac koji je bio među najtoplijima u povijesti. Sama hidroelektrana koja se nalazi na rijeci Parana između Brazila i Paragvaja bi prošlogodišnjom proizvodnjom pokrila potreba Paname kroz devet godina, ili pak potrebe cijele planete za električnom energijom kroz 2 dana.

Celso Torino, Itaipuov voditelj operacija je izjavio da je ovaj novi rekord postignut optimizacijom korištenja vode, te odličnom koordinacijom elektroprivreda i proizvođača električne energije na tom području.

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     itaipu      rekordna proizvodnja      brazil      hidroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?