Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Očekuju se daljnji problemi fotonaponskog sektora E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 01 Veljača 2013 19:48

iSuppli očekuje da će potražnja za fotonaponskim sustavima ove godine skočiti za 10%, na 35 GW, ali u svom istraživanju nisu napravili procjenu koliki će biti proizvodni kapacitet sektora koji je prošle godine proizveo 60 GW sustava.

S druge strane sve više fotonaponskih tvrtki bankrotira ili se restrukturira da ostanu u poslu. Prema iSuppli-ovom istraživanju fokus sektora će preći sa Europe i njenog udjela od 80% na Aziju, odnosno Kinu. Udio Europe bi trebao pasti na samo 39%. Njemačka bi trebala pasti na treće mjesto po instaliranoj količini sustava iza Kine i SAD-a.

Analitičari tvrde da će se ovim zemljopisnim rasprostiranjem tržišta osigurati daljnji veliki rast i to u dvoznamenkastom iznosu od 2014. do 2016. I dok se analitičari fokusiraju na raznovrsnost kupaca, nastavlja se konsolidacija proizvođača. Ovaj mjesec su bankrotirali malo poznati Asola Gmbh iz Erfurta u Njemačkoj, te Španjolski Fluitechnik i Siliken, a Bosch Solar koji je isto iz Erfurta je objavio gubitak od 1,4 milijardi dolara za svoj solarni dio u 2012. U velikim problemima sa likvidnošću je i Solarworld. Ovakvi problemi će se nastaviti dokle god je proizvodni kapacitet puno veći od potražnje.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     isuppli      fotonaponski sektor      europa      azija      analitičari
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?