Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EU povjerenik za energetiku obećao energetsku politiku iza 2020. iduće godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013 22:31

Na specijalnoj konferenciji koju je organizirao International Press Association u Brusselsu, EU povjerenik za energetiku Günther Oettinger je potvrdio da će prije kraja mandata ove Komisije koji traje do kraja listopada iduće godine predložiti energetsku politiku koja će vrijediti nakon 2020. godine.

Komisija će raspravljati o obvezujućim ciljevima i Oettinger je izjavio da ih sam podržava, te da će predložiti pragmatične i prihvatljive ciljeve.

EU za 2020. ima postavljene 20-20-20 ciljeve, a obvezujući ciljevi za 2030. bi trebali pružiti sigurnost cijeloj industriji obnovljivih, kao i obvezu da se uđe u daljnju borbu protiv klimatskih promjena od strane EU članica.

Oettingera su pitali i o utjecajima nedavno dogovorenog EU budžeta za 2014.-2020. koji će se utrošiti za energetiku. On je izjavio da su se do sada razvijale energetske politike bez financiranja infrastrukture, a sada je u razvoj iste ipak ušlo 5 milijardi eura za sufinanciranje projekata umjesto 9 milijardi dolara koliko je Komisija predložila. S tim novcima EU ima financijska sredstva da bude partner na raznim infrastrukturnim projektima u energetici.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     konferencija      energetski povjerenik      obnovljivi ciljevi      energetska komisija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?