Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka instalirala 275 MW fotonapona u siječnju E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 01 Ožujak 2013 20:32

Njemačka agencija za elektroenergetske mreže je objavila preliminarne podatke za nove fotonaponske instalacije u siječnju, čime država sada ima 32.663 MW solarnih fotonaponskih sustava. Iako je ovaj rezultat za siječanj prilično impresivan, ipak je više nego duplo manji od instalirane snage u siječnju prošle godine.

S ovom instaliranom snagom je Njemačka na putu za 3,3 GW solarnih fotonaponskih sustava ove godine, što je puno manje nego prošle godine. Time se nastavlja usporavanje Njemačkog solarnog tržišta od kada je u studenom smanjena feed-in-tarifa. Glavni razlog za to je što više nema tarife za sustave na tlu veće od 10 MW, a zbog toga je najveća solarna elektrana instalirana u siječnju imala snagu od 6,8 MW. Očekuje se da će ovaj nivo instalacija biti nastavljen do ljeta.

Unatoč ovim slabijim rezultatima očekuje se da će Njemačka na kraju godine biti na gornjoj granici vladinog cilja od 2,5-3,5 GW godišnje. Dodatno, Njemačka je prošle godine dobila manje od 5% potreba za električnom energijom iz solara, iako je sam solar tokom ljeta pokrivao i 50% potreba za električnom energijom. Drugim riječima, kada solar bude proizvodio 10% električne energije iz fotonapona, će vršno pokrivati i do 100% potreba za električnom energijom Njemačke u pojedinim trenucima. Ovo usporavanje bi moglo pomoći Njemačkoj da smisli način kako dugoročno dobiti više električne energije iz instalirane snage fotonapona.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      fotonaponske elektrane      solar      siječanj      feed-in-tarifa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?