Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Italija je na kraju prošle godine imala 16,4 GW fotonaponskih sustava E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 15 Svibanj 2013 16:57

Talijanski regulator mreže je objavio službene brojke za fotonapon u 2012., po kojima je Italija na drugom mjestu u svijetu sa otprilike 50% instalacija koje ima Njemačka te skoro duplo više nego što imaju SAD i Japan na trećem i četvrtom mjestu. U relativnim omjerima Njemačka i Italija imaju puno više fotonapona od SAD-a i Japana.

Na kraju prošle godine Njemačka je imala 32,3 GW fotonaponskih sustava, dok je Italija bila druga sa 16,4 GW, SAD je imao 7,6 GW a Japan 7,4 GW na trećem i četvrtom mjestu. Kada se gleda puno indikativnija statistika watt po broju stanovnika su razlike puno veće u korist Njemačke i Italije, jer recimo u Italiji samo dvije pokrajine (Liguria sa 47 i Capania sa 95) imaju manje od 100 watta po osobi. Veći broj pokrajini ima više od 300 watta po osobi, a dvije imaju i preko 600. S druge strane prosjek u SAD-u je samo 25 watta po osobi.

S druge strane u Njemačkoj Brandenburg ima čak 1.021 watt po osobi, a druga je Bavarska sa 772 watta po soobi. Po toj statistici SAD ima 16 puta manje fotonapona od Njemačke, a ako se uračuna i potrošnja električne energije po osobi koja je duplo veća u SAD-u nego u Njemačkoj ta brojka se još udvostručava.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     italija      fotonaponski sustavi      njemačka      sad      japan
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?