Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Godawari Green Energy u pogon pustio prvu CSP elektranu u Indiji prema JNNSM programu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Lipanj 2013 05:53

Godawari Green Energy Limited (GGEL) je prva tvrtka koja je pustila u pogon koncentriranu solarnu elektranu (CSP) koja se razvija prema programu Jawaharlal Nerhu National Solar Mission (JNNSM) kojeg promovira Indijska vlada kako bi se povećala solarna proizvodnja u Indiji.

Ovaj CSP program je žestoko kritiziran jer nijedan projekt u prvoj fazi nije u propisano vrijeme pušten u pogon. Ipak GGEL-ova elektrana je dovršena unutar samo nekoliko dana nakon roka. Ta činjenica pomalo ukazuje da je program bio dobar i da su tvrtke koje su prošle na nadmetanju pogriješile u svojim procjenama. Ipak, po svemu sudeći se radi o zajedničkim pogreškama. Neka infrastruktura za vodu nije na vrijeme završena, a i isporuka neke opreme iz drugih zemalja za projekte također kasni. Zbog toga je Indijska vlada produžila rok završetka projekta do ožujka iduće godine.

U prvoj fazi JNNSM-a je sedam CSP projekata ukupne snage 470 MW koji su trebali biti dovršeni do svibnja ove godine. GGEL-ova CSP elektrana ima snagu 50 MW, a koristi tehnologiju paraboličnih kanala. Elektrana se nalazi pokraj sela Nokg u općini Jaisalemr u regiji Rajsthan, a u pogon je ušla 5. lipnja.

Izvor: www.csp-world.com

Tags:     godawari green energy      indija      csp elektrana      jnnsm
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?