Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Desertec Foundation napustio industrijski konzorcij DIi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 03 Srpanj 2013 22:33

Projekt Desertec se ovaj tjedan ponovno vratio u novinske stupce nakon što je Desertec Foundation objavio da raskida sve veze sa industrijskim konzorcijem Dii.

U svojoj objavi za novinare Desertec Foundation je izjavio da raskida sve veze sa Dii zato što „ne žele biti uvučeni u oluju negativnog publiciteta o menadžerskoj krizi i dezorijentaciji industrijskog konzorcija“ – što definitnivno nije diplomatska formulacija.

Bez sumnje, glavno pitanje je bilo da li originalni koncept – obnovljivi izvori energije koji bi se izvozili iz Sjeverne Afrike u Europu – treba biti zadržan ili treba proizvoditi električnu energiju ponajprije za domaća tržišta u Sjevernoj Africi. Prema intervjuu koji je napravio u Berlinu sa PV magazineo, jedan od suosnivača cijelog projekta je objavio da je Dii bio spreman napustiti originalni koncept za razliku od Foundationa.

Dii je predstavljao veći broj industrijskih tvrtki koje su uključivale Siemens, Deutsche Bank, Munich RE i ABB zbog čega će ponovno doći do velikih promjena s obzirom na važnost tih tvrtki. To je druga vrlo loša vijest za cijeli projektu u relativno kratkom vremenu, a o čemu smo pisali ovdje.

Tags:     desertec foundation      dii      obnovljivi izvori energije      solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?