Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

REC postavio tri nove sunčane elektrane E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 16 Srpanj 2013 12:18

REC, najveći svjetski dobavljač solarnih panela je postavio tri nove sunčane elektrane u području North Carolina-e, jednog od najpogodnijih područja za ravoj sunčeve energije u S.A.D.-u.

Obnovljivi.comProjekte je razvila, izvršila sve inženjerske radove i izgradila kompanija Strata Solar LLC, a riječ je o elektranama Rock Farm proizvodne snage 6,65 MW, Mt. Olive Farm, 6,65 MW i AM Best Farm, 6,4 MW. Sve tri elektrane zajedno se sastoje od 81.000 panela REC 250 Peak Energy, te će proizvoditi 31.320 MWh električne energije godišnje, što je dovoljno energije za opskrbu 2.400 kućanstava.

Na godišnjoj razini sve tri elektrane će pomoći smanjenju emisija za oko 13.380 tona, tvrde u kompaniji. Sve instalacije postavljene su na tlu i rasprostranjene su na površini od 16 hektara, a u rad su puštene u prvoj polovini 2013. godine.

Prema REC-u, tržište sunčevom energijom u S.A.D.-u nastavilo je značajan rast i u 2012. godini tijekom koje je postavljeno 3,5 GW novih elektrana. Unatoč činjenici da ne postoje nikakve vladine poticajne tarife, brojne državne i federalne poticajne sheme pomažu daljnjem razvoju i u ovoj godini.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     REC      Strata solar      S.A.D.      FN      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?