Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE i First Solar zajedno namjeravaju poboljšati tehnologiju tankoslojnih ćelija E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2013 13:03

Kompanije GE i First Solar osnovale su tehnološko partnerstvo s ciljem unapređivanja fotonaponskih tankoslojnih ćelija i modula.

First Solar dobio je pravo na GE-ovo intelektualno vlasništvo u tehnologiji kadmij telurid (CdTe), a za uzvrat je GE dobio udio od 1,75 milijuna dionica u First Solar, uz obvezu zadržavanja dionica najmanje tri godine. Cilj sklapanja partnerstva ove dvije kompanija je ubrzavanje razvoja, performansi i učinkovitosti kadmij telurid solarnih modula na proizvodnoj razini.

Obnovljivi.comGE, koji na svjetskoj razini ima postavljeno 34 GW kapaciteta obnovljivih izvora energije, upotrebom First Solar solarnih modula povećati će svoju prisutnost na svjetskom tržištu sunčevom energijom, a planira i ulaganja u invertere i udio u vlasništvu velikih sustava.

Komercijalan odnos sklopljen je i vezano za tehnologiju invertera, pa će tako First Solar nastaviti upotrebljavati invertere od GE-a. Obje kompanije nadaju se da bi ovakva suradnja mogla rezultirati poboljšanjem integracije sunčeve tehnologije, stvaranjem konkurentnijih financijskih struktura, te smjernica za kombiniranu električnu opremu.

Za poboljšanje CdTe tehnologije upotrebljavati će se postojeći proizvodni objekti First Solar-a, a GE je odlučio obustaviti gradnju svojeg proizvodnog objekta na lokaciji Aurora, Colorado.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     GE      First Solar      tankoslojne ćelije      fotonapon      FN      CdTe tehnologija      kadmij telurid
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?