Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nemogućnost ostvarivanja ciljeva Europske unije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 09 Studeni 2010 13:42

Sadašnjom strategijom Europska unija neće ostvariti zadane klimatske i energetske ciljeve za 2020. godinu, tvrdi Europska komisija, a bez nove inicijative Europske unije sadašnje neostvarivanje ciljeva bi se moglo negativno odraziti na dugoročne ciljeve.

10. studenog Europska komisija trebala bi poslati jasno upozorenje članicama europske unije na tu temu. Sigurnost dobave energije je ugrožena kašnjenjem u ostvarivanju investicija i nedovoljnom brzinom tehnološkog napretka, a moglo bi doći do još veće štete ukoliko se ne unaprijede električne mreže, zamijene stare elektrane novima i ukoliko se energija ne bude koristila učinkovitije.

Za ostvarenje plana potrebno je uložiti još bilijun eura u slijedećih deset godina, i jasnije prikazati stanovništvu moguću uštedu energije u kućanstvu u iznosu od oko tisuću eura godišnje.

Christian Kjaer, izvršni direktor u EWEA, izrazio je jednaku zabrinutost kao i Europska komisija, i nadodao je da povjerenik komisije, Oettinger, planira izložiti prijedloge za sigurnije postizanje ciljeva u slijedećih 18 mjeseci, što bi mogao biti veliki izazov za nacionalne vlade.

EWEA u potpunosti podržava prijedloge povjerenika Oettingera, i pozivaju ga da postroži zakonske prijedloge.

 

Izvor: www.ewea.org

Tags:     EWEA      Europska komisija      plan 2020.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?