Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tehnologija tankog filma osvaja tržište E-mail
Autor Edo Jerkić   
Četvrtak, 11 Studeni 2010 22:36

Kako javlja EPIA, glavni zaključak treće konferencije o fotonaponskim thin film (tanki film) ćelijama je da one osvajaju tržište i da pokazuju veliki potencijal za primjenu na velikim solarnim elektranama. Cijena im pada, te time postaju sve bankabilnije za upotrebu na takvim projektima.

Fotonaponski panel

U 2010. godini isporučeno je 2 GW thin film fotonaponskih panela, što je porast od čak 50% u odnosu na godinu prije. Jedno od potencijalnih velikih područja za primjenu thin film tehnologije su zgrade, za koje thin film tehnologija pruža idealno rješenje zbog svojih multifunkcionalnih svojstava.

Također, banke su pomalo počele prepoznavati dokazanost i učinkovitost thin film tehnologije, te se sve lakše odlučuju za financiranje projekata koji koriste upravo tu tehnologiju. To je još jedno veliko priznanje za industriju thin film fotonaponskih panela, koja je time dokazala da je riješila sve početne nedostatke tehnologije.

Područje na kojem se još uvijek intenzivno radi je pokušaj dodatnog snižavanja cijena thin film tehnologije, ne bi li ona postala što konkurentnija na tržištu u odnosu na druge fotonaponske tehnologije, pa i druge izvore energije.

Tags:     thin film      solar      fotonapon      tanki film      solarna elektrana      fotonaponska elektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?