Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Solar bi trebao dostići 49 GW u 2014. godini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2013 23:50

Industrija fotonaponske opreme očekuje da će i iduće godine nastaviti rast zbog stalnog rasta međunarodnog tržišta.

Analitička tvrtka NPD Solarbuzz očekuje da bi se iduće godine trebalo instalirati oko 49 GW solara, dok su druge kao Mercom malo manje optimistične, te procjenjuju da će biti instalirano oko 43 GW solara.

Solarbuzz veći rast iduće godine procjenjuje na osnovu rekordne potražnje skoro svaki kvartal ove godine i zbog toga što su proizvođači i developeri ponovno profitabilni, te imaju vrlo efikasnu prodaju odnosno razvoj projekata. Zbog stabilnijih cijena i sve veće globalizacije solara NPD Solarbuzz procjenjuje godišnji rast od 30% za fotonaponsku industriju u 2014. godini.

Mercom se manje više slaže sa procjenom Solarbuzza, ali oni nisu toliko otpimistični za tržište Japana na koje se gleda sa dozom nesigurnosti na svjetskom tržištu. Procjenjuje se da bi Japan iduće godine trebao biti drugo najveće svjetsko tržište sa 7 GW, ali postoji velika razlika između projekata koji su odobreni i stvarno instalirane snage. Sama država istražuje razlog tome, a dodatni problem bi mogla biti promjena politike države prema solaru.

NPD Solarbuzz očekuje rekordan rast u zadnjem kvartalu ove godine, kada bi po prvi puta trebalo biti instalirano više od 12 GW solara. Prvi kvartal iduće godine bi trebao biti rekordan za prve kvartale općenito, a u prvih šest mjeseci se očekuje instalacija 22 GW fotonapona. Svjetski predvodnici više neće biti u Europi kao prijašnjih godina nego će ih predvoditi Kina, Japan i SAD.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     solar      instalacije      rekord      solarbuzz      kina      japan      sad      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?