Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

IRENA COSTS E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Siječanj 2014 21:33

Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, IRENA, pokrenula je program za analizu troškova dizajniran s namjerom poboljšanja javno dostupnih podataka i analiza o cijenama i stanju na tržištu obnovljivih izvora energije, koji omogućuje predstavnicima zakonodavstva i investitorima lakše donošenje odluka o ulozi obnovljivih izvora energije.

Programom COSTS, Renewable Energy Costs, Technologies and Markets (Troškovi, tehnologije i tržišta obnovljivih izvora energije), IRENA želi ubrzati razvoj obnovljivih izvora energije na način da pruža trenutne informacije o tehnologijama obnovljivih izvora, njihovim troškovima i potencijalu smanjenja troškova.

COSTS

IRENA-in cilj je postati glavni i vodeći izvor podataka o cijenama obnovljivih izvora, te osigurati lako dostupne podatke u različitim formatima koji bi zadovoljili potrebe za informacijama o cijenama i performansama tehnologija obnovljivih izvora. IRENA Renewable Cost Database sadrži podatke o više od 9.000 komercijalnih projekata, te se konstantno širi kroz IRENA-in Renewable Costin Alliance, savez kompanija, industrijskih udruženja, vlada i istraživača koji povjerljivo dijele svoje podake o projektima.

Ovaj alat trebao bi poslužiti svima onima zainteresiranima da na temelju činjenica i kretanja na tržištu planiraju razvoj elektroenergetskih sustava, ali i tržišta energijom općenito.

 

Izvor: http://costing.irena.org/

Tags:     COSTS      IRENA      troškovi      cijene      financije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?