Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

U pogon ulaze CSP elektrane Ivanpah i Crescent Dunes u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 13 Veljača 2014 17:23

Ovaj tjedan su dvije velike CSP (koncentrirana solarna energija) elektrane u Sjedinjenim Američkim Državama ostvarile važne prekretnice, pri čemu je Ivanpah službeno pušten u pogon, dok je Crescent Dunes krenuo u proces puštanja u pogon.

O oba projekta smo pisali već nekoliko puta, a sam projekt Crescent Dunes ima instaliranu snagu 110 MW i u vlasništvu je SolarReservea, te je sada službeno ušao u fazu „puštanja u pogon“. Još nije sigurno kada će cijela elektrana ući u komercijalni pogon, nego se samo spominje drugi dio 2014. godine. Ova elektrana ima i mogućnost pohrane električne energije u obliku topljive soli, te bi u punom pogonu trebala proizvoditi 500.000 MWh/godišnje. Elektrana ima 25 godišnji ugovor o otkupu električne energije sa NV Energyjem.

S druge strane je danas CSP elektrana Ivanpah snage 392 MW službeno otvorena od strane njenih vlasnika: NRG Energy, Bechtel i Brighstource, te financijskih partnera koji uključuju Google i Ured za zajme Odjela za energiju SAD-a. Snaga ovog projekta je 392 MW, ali za razliku od Crescent Dunesa nema mogućnost spremanja energije. Sam projekt je otvorio Tajnik za energiju Ernie Moniz, a povodom otvorenja je trebao biti i održan koncert američog rock benda The Fray.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     csp      elektrane      ivanpah      crescent dunes      sad      puštanje u pogon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?