Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energenti s malim udjelom štetnih plinova bi mogli pokriti energetske potrebe do 2050 E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 19 Studeni 2010 19:03

Prema Risøvom devetom energetskom izvještaju, ukupno gledajući, energetski izvori bez ili sa jako malom proizvodnjom štetnih plinova bi bez problema mogli pokriti svjetsku potražnju za energijom.

Risøv deveti energetski izvještaj: Nefosilne energetske tehnologije u 2050. i kasnije, navodi sve energetske tehnologije koje bi se trebale koristiti do tada, i koje od njih će biti komercijalno dostupno tokom idućih desetljeća.

Nažalost to se nemože postići samo s tehnološkim razvojem postojećih tehnologija. Morat će se ostaviti mjesta i za tehnološke inovacije i skokove kroz cijeli energestki sutav, od proizvodnje do transformacije, distribucije i efikasnosti. Postoji i potreba za razvojem pametne mreže, te se mora i raditi na smanjenju količine enerigje koje koriste konzumenti, a i za razvoj solarnih i drugih tehnologija za lokalno korištenje. Za uspješnu integraciju obnovljivih izvora u mrežu će biti odgovorne informatičke i komunikacijske tehnologije.

Za sigurnost osprkbe energijom će se ipak i dalje morati koristiti fosilna goriva, ali cilj bi trebao biti zamjenjivanje fosilnih foriva s obnovljivim izvorima energije.  Ako se to ne učini nafta i plin bi do kraja stoljeća mogli ostati glavni izvori energije, a to nebi bilo dobro ni za planet, a i za mnoge države koje većinu ili sva fosilna goriva uvoze. Zato sada treba ulagati u obnovljive izvore energije i u pametne energetske sustave kako bi buduće generacije mogle normalno živjeti.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?