Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

RWE prijavio prvi gubitak u 60 godina E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 04 Ožujak 2014 17:29

RWE AG je po prvi puta u 60 godina prijavio neto gubitak u iznosu od 2,8 milijardi dolara za cijelu prošlu godinu i to zbog emisija stakleničkih plinova iz velikih konvencionalnih elektrana u iznosu od 4,8 milijardi eura.

Operativni rezultat za obnovljivu diviziju RWE Innogy je bio 7% veći, ukupno 196 milijuna eura i to ponajviše zbog rasta proizvodne snage (uključujući priobalnu vjetroelektranu Greater Gabbard), te veće iskoristivosti hidroelektrana u Njemačkoj. Ipak, dobre rezultate obnovljivih izvora su umanjili odbitci sa projekta kao što su Atlantic Array u Velikoj Britaniji, promjene poticaja za OIE u Španjolskoj, te promijenjena vrijednost za projekt Andasol 3. Niže tržišne cijene su također utjecale na primanja.

Ukupno gledano je proizvodnja električne energije pala 5%, na 216,7 milijardi kWh prošle godine. Ipak RWE je proizveo više električne energije iz obnovljivih izvora nego godinu ranije. RWE očekuje daljnji pad prihoda ove godine, s tim da će OIE divizija RWE Innogy ostvariti rast i to ponajviše zbog prve proizvodnje iz vjetroelektrana Gwynt y Mor snage 576 MW i projekata Dushorner Heide i Goole Fields snage 26 i 33 MW. U 2015. godini se očekuje daljnji rast prihoda iz obnovljive divizije, koji bi mogao biti i duplo veći zbog ulaska u pogon većeg brojeg novih postrojenja.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     rwe ag      innogy      prihodi      obnovljivi izvori energije      velika britanija      španjolska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?