Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Solar u SAD-u skočio 41% prošle godine ponajviše zbog rasta rezidencijalne potražnje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 05 Ožujak 2014 19:11

Potražnja za fotonaponskim sustavima u Sjedinjenim Američkim Državama je prošle godine skočila za 41% i to ponajviše zbog rekordnog rasta u rezidencijalnom sektoru, pokazali su rezultati Solar Energy Industries Association.

Developeri su instalirali 4,75 GW fotonaponskih panela tokom prošle godine, čime je solar ostvario najveći udio novih elektrana u SAD-u nakon prirodnog plina. Potražnja bi ove godine trebala skočiti dodatnih 26% zbog sve većeg broja sustava na krovovima.

Rezidencijalni projekti su porasli za 60% naspram 2012., na 792 MW nakon što su vlasnici domova prihvatili financijske modele, kao što je leasing koji omogućavaju potrošačima da instaliraju panele uz vrlo niske inicijalne troškove. Rezidencijalni solar je rastao 33% u četvrtom kvartalu naspram trećeg kvartala.

Veliki projekti su skočili za 58%, sa 2,85 GW instalirane snage prošle godine. Taj sektor bi pak trebao usporiti svoj rast ove odine zbog manjeg broja potpisanih ugovora za financiranje solarnih elektrana. Potražnja se prebacila na projekte veličine od 1 do 20 MW.

 

Izvor: http://renews.biz

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?