Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SAD ima 65 GW neiskorištenog potencijala hidroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 07 Svibanj 2014 16:59

Odjel za energiju Sjedinjenih Američkih Država odnosno njihov Oak Ridge državni laboratorij je objavio novu procjenu resursa obnovljivih izvora energije koji procjenjuju potencijal hidroelektrana od čak 65 GW na više od 3 milijuna američkih rijeka i potoka.

Izvještaj The New Stream-reach Development Assessment je iskoristio nedavni napredak u primjeni geo prostornih podataka, te predstavlja najdetaljniju procjenu potencijala hidroelektrana u SAD-u na neiskorištenim potocima i rijekama.

Hidroelektrane trenutačno čine 7% proizvodnje električne energije u Americi te su još uvijek najveći izvor obnovljivih izvora energije u toj državi. Studija procjenjuje tehničke, socio ekonomske i okolišne karakteristike koje će pomoći developerima i lokalnim zajednicama u identificiranju najboljih lokacija za održive hidroelektrane. Studija također uključuje informacije o lokalnim staništima divljači, postojećem korištenju vode, području ribarenja i zaštićenim zemljištima.

Najveći potencijal za hidroelektrane imaju Aljaska, Kalifornija, Kolorado, Idaho, Montana, Oregon i Washington dok Kansas, Missouri, Pennsylvania i Wyoming imaju najveći potencijal što se tiče iskorištavanja novih hidro tehnologija.

 

Izvor: www.hydroworld.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?