Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

MGM postavio najveću solarnu elektranu na krovu u SAD-u koja pokriva samo petinu potreba za električnom energijom hotela E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 23:04

Kada razmišljate o Las Vegasu na pamet vam prvo padaju zabava i rastrošnost, a ne održivost, ali to se počelo mijenjati i to na impresivan način.

MGM Resorts je objavio da je instalirao najveći krovni solarni sustav u Sjedinjenim Američkim Državama - drugi najveći na svijetu - na vrh svog Mandalay Bay resorta i kasina. Cijeli sustav nažalost pokriva samo petinu potreba za električnom energijom zgrade.

MGM-ova instalacija se nalazi na vrhu konferencijskog centra, te je odličan primjer komercijalizacije solarne energije. Ali osim toga je nevjerojatan primjer rasipanja električne energije u Americi pošto pokriva samo 20% potreba za električnom energijom kompleksa. Cijeli Mandalay Bay se sastoji od više od 3.000 soba, bazena i kasina, akvarija i drugih zabavnih sadržaja.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     mgm resort      las vegas      sjedinjene američke države      solarna elektrana      krov      konferencijski centar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?