Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Korea se približava svome cilju da postane najveći izvoznik tehnologije pametnih mreža E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 04 Studeni 2014 17:41

Otkako je započela s ispitivanjima tehnologije pametnih mreža na otoku Jeju, Korea je kao svoj glavni energetski cilj postavila razvoj ove tehnologije i širenje na inozemna tržišta, posebice na jugoistok Azije.

Obnovljivi.comKoreanska državna energetska kompanija KEPCO vrši ispitivanja i razvoj tehnologije pametnih mreža na otoku Jeju još od 2009. godine, a sredinom 2013. godine odlučila je proširiti svoje djelovanje na velike gradove kao što su Seoul i Inchon. Očekuje se da će se daljnje širenje nastaviti sve do 2017. godine, a do 2030. godine tehnologija pametnih mreža trebala bi biti primijenjena diljem zemlje.

Korea dodatno pokušava proširiti ovu tehnologiju na cijelu jugoistočnu Aziju, a u rujnu ove godine KEPCO je potpisao ugovor o prodaji tehnologije pametnih mreža kanadskom distributeru električne energije PowerStream. Suradnja ovih kompanija trebala bi rezultirati daljnjem širenju i primjeni tehnologije u Sjevernoj Americi.

Viši analitičar, Kim Daekyeong, na koreanskom Institutu za procjenu i planiranje energetskih tehnologija izjavio je da državljane Koree očekuju značajne olakšice ukoliko se predviđen razvoj tehnologije i ostvari. U tom će slučaju Korea do 2030. godine povećati energetsku učinkovitost za 46.7%, te bi do 2020. godine mogla smanjiti emisije stakleničkih plinova za 30%.

 

Izvor: http://www.smartgridnews.com/

Tags:     KEPCO      Korea      pametne mreže      smart grid      Azija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?