Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EBRD osigurao financiranje za 108 MW hidroelektranu Dariali u Gruziji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Studeni 2014 11:37

Europska banka za rekonstrukciju i razvoj je osigurala konzorcijski kredit u iznosu od 80 milijuna dolara za tvrtku JSC Dariali Energy za razvoj, izgradnju i upravljanje 108 MW hidroelektranom Dariali.

Projekt se nalazi na rijeci Tergi u regiji Mtskheta-Mtianeti, a predstavlja jednu od rijetkih privatnih greenfield hidroelektrana u zemlji. Ovo je prvi projekt hidroelektrane u Gruziji financiran od EBRD-a kroz A/B dugoročni zajam pri čemu EBRD daje "A" zajam od 40 milijuna dolara. "B" dio zajma će pak biti podijeljen u dva dijela pri čemu će Nizozemska razvojna banka FMO dati 30 milijuna dolara, a Green for Growth Fund će dati 10 milijuna dolara.

Ovaj projekt bi trebao poboljšati stabilnost Gruzijske prijenosne mreže, te je bliže većinskoj populaciji države u odnosu na druge veće izvore električne energije. Trenutačno je 2/3 izvora električne energije na sjeverozapadu Gruzije, dok je pak 2/3 potražnje na istoku zemlje. Projekt će u potpunosti biti u skladu sa okolišnim zahtjevima Europske Unije i održivim smjernicama koje je postavilo Međunarodno udruženje hidroelektrana.

 

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     Europska banka za rekonstrukciju i razvoj      hidroelektrana      gruzija      dariali      greenfield      ebrd      dugoročni zajam
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?