Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EON se dijeli na dvije tvrtke pri čemu će se jedna fokusirati isključivo na OIE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 12:07

Eon je objavio da će podijeliti svoj posao na dvije različite tvrtke koje će se fokusirati na obnovljive izvore energije i konvencionalnu proizvodnju nakon što je u četvrtom kvartalu ove godine ostvario gubitke od 4,5 milijarde eura zbog "promjena na tržištu".

Eon je objavio da će im osnovni posao biti zelena proizvodnja, distibucijske mreže i rješenja za potrošače dok će nezavisna tvrtka držati fokus na tradicionalnu proizvodnju, energetsku razmjenu i istraživanje i proizvodnju iz fosilnih goriva.

Promjene u tvrtci su odobrene tokom vikenda, a Eon očekuje da će ovime ostati dvije jake tvrtke koje su isplative u budućnosti. Ovaj korak je napravljen jer je nužno odgovoriti na dramatične promjene na tržištima svjetske energije, tehničke inovacije i većih očekivanja potrošača. Prema planu će Eon povećati investicije iduće godine za 500 milijuna eura u odnosu na prijašnje najavljenih 4,3 milijardi eura pri čemu će glavni cilj biti proširiti posao s vjetrom u Europi i na drugim odabranim tržištima. Isto tako će se raditi na jačanju solarnog sektora.

Nova tvrtka će se ponajviše fokusirati na pružanje održive rezerve snage, te će se pozicionirati kao "predvodnik potrebne konsolidacije proizvodnje električne energije u Europi". Transformacija predstavlja važnu i atraktivnu priliku za regulatore i donosioce odluka, a prema planovima neće biti otpušanja u tvrtci.

Razdvajanje tvrtci će biti implementirano u 2016. godini, a razmatra se prodavanje poslova u Italiji te revizija poslovanja sa naftom i plinom u Sjevernom moru. Eon se nedavno riješio poslovanja u Španjolskoj i Portugalu za 2,5 milijardi eura.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     eon      obnovljivi izvori energije      kvartal      tvrtke      zelena proizvodnja      termoelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?