Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Top 10 isporučioca solarnih modula ostao isti i u 2014. uz drugačiji poredak E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 05 Prosinac 2014 09:45

U odnosu na 2013. godinu nije bilo puno promjena u rasporedu vodećih isporučioca solarnih fotonaponskih modula.

Novo formirani solarni istraživački tim kojeg čine Solarbuzz i IHS Technology su objavili svoj raspored vodećih isporučioca solarnih modula za 2014. godinu prema kojoj će top 10 ostati isti uz male izmjene u samom redoslijedu. Raspored je procijenjen na osnovu godišnjih procijenjenih isporuka.

Prema istraživanju vodeći isporučioc će biti Trina Solar, pri čemu će srušiti rekorde za kvartalne i godišnje isporuke fotonaponskih modula. Yingli Green Energy koji je prije držao te rekorde bi trebao doći na drugo mjesto.

JA Solar bi trebao najviše napredovati te završiti na 5. mjestu uz duplo veću isporuku u odnosu na 2013. godine. Tri najveća tržišta su tokom ove godine bila SAD, Japan i Kina, te su zbog toga Japanski Sharp Slar i Kyocera ostali među 10 vodećih tokom 2014. godine.

Dio top 10 isporučioca je ubrzao korištenje velike količine fotonaponskih modula za interne solarne projekte tokom prošle godine, a predvodnici tog trenda su Trina Solar, Yingli, JinkoSolar i JA Solar. Ukupne neprepoznate isporuke modula koje će biti isporučene za interne projekte će biti 1,4 GW u 2014. za te četiri tvrtke zajedno.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     fotonaponski moduli      isporuka      solar      solarbuzz      ihs technology      top 10      trina solar      yingli green energy      ja solar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?